- Γ. Σεφέρη 2, Αγρίνιο
- (+30) 26410-74233
- (+30) 26410-74138
- secrsa@upatras.gr
- Οδηγός σπουδών
- Έντυπα
- Επικοινωνία
- Forum
ΘΕΩΡΙΑ
Οι θεματικές ενότητες του μαθήματος είναι οι κάτωθι:
1) Εισαγωγή
2) Βασικές αρχές της επιστήμης τροφίμων
3) Βασικές αρχές διατροφής
4) Συστατικά των τροφίμων
5) Ενεργοφόρα, μη ενεργοφόρα, βιοενεργά συστατικά.
6) Ομάδες Τροφίμων.
7) Διατροφική αξία των τροφίμων σε σχέση με τη σύστασή τους.
8) Δυνητικοί μηχανισμοί δράσης των συστατικών των τροφίμων για την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων
9) Νεότεροι μηχανισμοί
10) Κλασικοί μηχανισμοί
11) Παρουσίαση επίκαιρων θεμάτων που αφορούν τη σχέση διατροφής και υγείας.
12) Ανάλυση επίκαιρων θεμάτων που αφορούν τη σχέση διατροφής και υγείας.
13) Ασφάλεια τροφίμων: ένας αυξανόμενης σημασίας ζήτημα δημόσιας υγεία
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
1) Προετοιμασία δείγματος για ανάλυση
2) Μέτρηση της διαιτητικής πρόσληψης
3) Διατροφή και μεταβολισμός πρωτεϊνών και αμινοξέων
4) Πέψη και μεταβολισμός των υδατανθράκων
5) Διατροφή και μεταβολισμός των λιπιδίων
6) Ασφάλεια τροφίμων