Skip to main content

Μετασυλλεκτική Διαχείριση Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων

Μετασυλλεκτικές απώλειες. Μετασυλλεκτική φυσιολογία οπωροκηπευτικών, ακτινιδίων και ανθέων. Ο ρόλος της αναπνοής, της διαπνοής και της βιοσύνθεσης του αιθυλενίου στην μετασυλλεκτική ζωή και ποιότητα των προϊόντων. Η έννοια της ποιότητας και τα κριτήρια αξιολόγησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών. Κριτήρια συλλεκτικής ωριμότητας οπωροκηπευτικών και ανθέων. Συγκομιδή. Οργάνωση και λειτουργία συσκευαστηρίων. Διαδικασία και υλικά συσκευασίας. Τυποποίηση αγροτικών προϊόντων. Ποιοτικός έλεγχος. Τεχνικές και συνθήκες πρόψυξης. Βασικές αρχές λειτουργίας και ελέγχου των ψυκτικών θαλάμων. Τεχνικές και συνθήκες συντήρησης ανά προϊόν. Συνθήκες και προβλήματα κατά την μεταφορά των οπωροκηπευτικών και ανθέων.Μετασυλλεκτικές φυσιολογικές ανωμαλίες και ασθένειες οπωροκηπευτικών και ανθέων.

Εξάμηνο
Χειμερινό
Κατεύθυνση
1η κατεύθυνση
Κωδικός Μαθήματος
SAG_XA005
Ώρες θεωρίας
3
Ώρες φροντιστηρίου
0
Ώρες εργαστηρίου
0
ECTS
5,0
Συντελεστής βαρύτητας
1,5
Διδακτικές μονάδες
3