- Γ. Σεφέρη 2, Αγρίνιο
- (+30) 26410-74233
- (+30) 26410-74138
- secrsa@upatras.gr
- Οδηγός σπουδών
- Έντυπα
- Επικοινωνία
- Forum
Οι θεματικές ενότητες του μαθήματος είναι οι κάτωθι:
1) Έννοια και αναγκαιότητα της μεταποίησης, φορείς της μεταποίησης, ωφέλειες της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων
2) Ποιότητα, προδιαγραφές και ποιοτικός έλεγχος αγροτικών προϊόντων
3) Βασικές συνθήκες της μεταποιητικής βιομηχανίας αγροτικών προϊόντων.
4) Βασικές αρχές μεταποίησης: παστερίωση, αποστείρωση, ψύξη, κατάψυξη,
5) Βασικές αρχές μεταποίησης: αφυδάτωση, ακτινοβολία, ωμική θέρμανση
6) Υλικά συσκευασίας τροφίμων. Αλληλεπιδράσεις με τα αγροτικά προϊόντα
7) Κονσερβοποίηση
8) Ασηπτική συσκευασία, συσκευασία ελεγχόμενης και τροποποιημένης ατμόσφαιρας
9) Νομικές απατήσεις υλικών σε επαφή με τρόφιμα.
10) Οικονομική οργάνωση των μεταποιητικών μονάδων
11) Κόστος μεταποίησης
12) Στρατηγική παραγωγής και προώθησης των μεταποιημένων προϊόντων
13) Μέτρηση της Απόδοσης των μεταποιητικών μονάδων